Get Adobe Flash player

Pro Mania Classroom

Welcome to the Pro Mania Classroom section of our website.

Conoflex kraai koning by Pro Mania kompetisies

Conoflex kraai koning by Pro Mania kompetisies

Deur: Jaco Pienaar en Marius Smith

 b2ap3_thumbnail_Jaco_20150713-104105_1.jpg

Wat ‘n heerlike winteroggend was dit nie, om so langs die oewer te kan staan en die pragtige natuur te kan beleef. Met my aankoms by Bloemhof se seesand oewers het ek vinnig opgemerk dat die meeste vis aktiwiteite op so 70 tot 80 meter is.  Met die opslaan het ek besluit om Shimano se nuwe 11ft Vengeance Fishing Rods op die proef te stel.  Die stok is seker een van die lekkerste in die 11ft reeks.  Op my Vengeance het ek ook besluit om die nuwe Shimano Aero 6000 te gebruik met Double X 7lb Hi-Abrasion (orange) as my hooflyn.

Nadat alles opgeslaan was, het ek elke katrol op sy eie afstand ingehak.  Die een stok was ingehak op 105 meter en die ander een op 70 meter.  Ek het op albei stokke bo ‘n halwe float (Tjop Tjop) met soet wit degie gesit en aan die onderste hoek, het ek ‘n heel float (Kiana) met soet wit degie gebruik.  Op die 105 meter bol het ek een van my gunsteling kombinasies gesit:  “Raptor” en “Gomtor” van Conoflex en op die 70 meter bol het ek “Raptor” en “Jinx” op gesit. 

b2ap3_thumbnail_Pic-1_20150714-124322_1.jpg

Deur die loop van die dag het die vis mooi gebyt en was heeldag aktief. Ek kon teen die einde van die dag rondom 14:47 ‘n mooi karpie in beseringstyd kry en die katrol met ‘n hewige drafstap weggetrek en het ek ‘n pragtige karp uitgetrek, tot die smarte van die ander deelnemers

b2ap3_thumbnail_Pic-2_20150714-124720_1.jpgb2ap3_thumbnail_Pic-3.JPG 

“Good things come to those who bait!!” 

Jaco Pienaar

 b2ap3_thumbnail_Marius.jpg

I fished a Pro mania at Grootdraai recently. I ended the day 1st in the block (zone) and overall 3rd for the day. I started at 115m and also ended the day at 115m. I used a sweet corn float with SWD. The dips I used was Conoflex Energy peach and Duiwelsdrek. Ended the day with my favorite combo: Conoflex Almond Supreme, Lodewyk and Sweet corn.

b2ap3_thumbnail_Pic-4.JPG

I caught 10 fish 16.45kgs from 7am to 3pm.

 

b2ap3_thumbnail_pic-5-Marius.jpg

The new Tribal Longcast really made it easy to fish at 115m and it is truly an excellent rod for casting. The new Aero Shimano bait runner and the new Tribal Rod is a winning Combo.

Marius Smith

Rate this blog entry:
5 Julie 2015-JR Pro Mania Kommandonek
Cast Clip Johan Hoffman -Mitchell

Related Posts