Get Adobe Flash player

Pro Mania Classroom

Welcome to the Pro Mania Classroom section of our website.

Social : Buffelsrivier, Dundee

Social : Buffelsrivier, Dundee

Deur: Tertius Joubert

b2ap3_thumbnail_Tertius_20150615-093333_1.jpg

In Junie het ek my toerusting  wat ek vanaf Pure fishing af bestel het ontvang en was baie beïndruk met die Slingshot slim 10ft stok met 2.50lb tip en die Avo-Cast 4000FS katrol. Volgens my is die katrol ‘n groot verbetering op die Avo Cast reeks en definitief ‘n stap in die regte rigting om een van die mees kompeterende bait runners in die mark te word. Ek het sommer dadelik viskoors gekry en moes net gaan hengel. Die stok en katrol is ‘n  “great” kombinasie; uiters goed gebalanseer. Ek was veral beïndruk met die manier wat die katrol die lyn opdraai en die lekker remstelsel. Beslis ‘n opsie vir kompeterende hengelaars!

Ek en n vriend het  die koue winters weer aangepak en gaan oornag op ‘n plaas naby Dundee op die Buffelsrivier. Omtrent  02h05 het my polisieman so liggies gewip, ek het eers gedink  dit is iets wat het in die lyn vasgevlieg het. Maar die volgende oomblik toe sing die Avo-Cast en ek besef dit is vis se kind, en met my eerste byt op die Slingshot slim 10ft stok was ek van die eerste kap af beïndruk. Die stok het die vis baie gemaklik gespeel en ek het elke kop skud duidelik gevoel. Dit te danke aan die sagte “tip”, wat ideaal is vir die speel van die vis en sommer gou-gou was die vis teen die kant. My vriend  het nog lekker snoesig by die vuur geslaap,  maar daar word nie gesluimer as die vis byt nie, want met daardie drag wat so skreeu is jy op en aan die gang en het hy  vir my die vis geskep. Sy eerste opmerking was: “ the carp swallowed a soccer ball”, want dit was n kort karp met ‘n vet maag - my P.B van 5.68kg. Ek het in die vroeë oggend ure my P.B Natalse Geelvis  van 1.62kg gevang. Hier is ‘n paar foto’s die twee visse wat  gevang is by Buffelsrivier:

b2ap3_thumbnail_Tertius-1.jpgb2ap3_thumbnail_Tertius-2.jpg

Rate this blog entry:
Verwagtinge Krugersdriftdam
4 Julie 2015-Vaal HK Jackie Leonard

Related Posts