Get Adobe Flash player

Pro Mania Classroom

Welcome to the Pro Mania Classroom section of our website.

Wind, water en warm bakkies

Wind, water en warm bakkies

Deur; John-Henry Sinclair

b2ap3_thumbnail_JH.jpg

Dit is amptelik. Winter is hier! Sover het die Vrystaat nog nie regtig koue weer beleef nie, maar soos oudergewoonte hou ek die weervoorspellings dop om my self voor te berei vir wat moeder natuur na my kant toe kan gooi. Die weervoorspelling was 80% reën vir die dag, sterk winde en ‘n 7˚C val vanaf die vorige dag! Ongelukkig het dit gelei dat ‘n paar hengelaars die aand voor die tyd kop uitgetrek het om die Purple Carp Pro Mania by Kraaipoort te kom hengel. Tog het en ek en ‘n paar bitter einder hengelvriende besluit ons gaan bietjie ‘n lyntjie natmaak (en ook ons self!). Hoe sou die vis reageer met die verandering van die weersomstandighede? Ons het gaan uitvind...

Twee weke voor dié kompetisie het Gregory Grace ‘n wensak gevang van 40vis teen 36kg, en daarom was ons ten spyte van die weer optimisties. Ek was ook gelukkig om my nuwe Slingshots in die week te gekry het en nou kon ek uiteindelik hulle op die proef gaan stel het.  Oom Johan Pienaar van Kimberley is ‘n regte staatmaker as dit kom by Pro Mania’s reël en hy het sommer opgedaag met ‘n handjie vol hengelaars. 

Korrekte afstand

Die gedeelte waar ons gepen het, was redelik sinvol wat waterdiepte aanbetref en boonop was dit redelik in dieselfde area waar Greg so suksesvol was. Ek het presies by hom uitgevind wat sy wenresep vir die dag was, maar dit was steeds belangrik om die regte afstand te bepaal waar die meeste karpe sou uitkom. Tog was die weer heeltemal teenoorgestelde van wat dit daardie dag was. Dit was die heeldag swaer reën gewees, met sterk winde reg van voor af en ek het gewonder of die manne wat ‘n stok ordentlik kan buig die wensak sou vang.

Ek het besluit om die een stok op Greg se afstand van 125m te gooi. Die Slingshot wat ek gekry het is die indrukwekkende Mitchell Slingshot 12ft 3,5lbs met die Mitchell FS 6000 Avocast daarop. Die stok het die afgelope ruk ‘n bohaai gemaak onder kompterende hengelaars in Suid-Afrika en die hengelwinkels in Bloemfontein kan nie voorbly met voorraad nie. Die ander stok wat ek gebruik het was die Mitchell Slingshot 13ft 3.7lbs met die Mitchell FS 6000 Avocast daarop. Ek was ywerig om die stywer Mitchell 13ft Slingshot 3,7lbs te toets, en het daarom die dieper roete gevolg, met die hoop dat die groter karpe dalk dieper skuil. So het ek ook besef dat ek later my ander 13ft stok kon inspan, indien dit nodig sou wees. Dit is baie belangrik om op verskillende afstande te begin hengel, al hengel jy met dieselfde stokke. Ek het op my 13ft Slingshot ‘n P4 gelaai en hom 145m gegooi. Dit is uiteraard goeie afstande vir winter hengel.

b2ap3_thumbnail_Pic-1.JPGb2ap3_thumbnail_Pic-2.JPG

 

Nadat ek ingegooi het, was dit reguit in die agterkant van die bakkie in. Dis maar winterhengel vir jou. Dieepgooi, lang lê. Oral op die oewer was dit doodstil gewees vir die eerste uur, en ek het besef dit is vandag ‘n heel anderste “ball game”. Ek het besluit om die aas tot ‘n uur en 45 min te los, en my eerste twee gooie het gelê sonder enige aanduiding van ‘n byt. 

Ek kry toe na 3ure van worstel ‘n byt op my dieper stoke n skep ‘n billike karp van om en by die 2kg. Op die oewer af het nog net Johan Vermeulen drie karpe gevang (die pasaangeër vr die dag) en Louis Ferguson het ook op een karp gestaan. Ek gooi toe die stok weer op sy kolletjie en trek toe die ander stok uit en gooi hom so 10m verder – 155m. Onthou om nie te lank te draai in kompetisie omstandighede om jou minder suksesvolle stok se afstand aan te pas na die beter afstand nie. Oom Johan Pienaar langs my besluit ook toe om bietjie dieper te vang en na slegs 30 minute (vininge byt op ‘n dag soos vandag) vag hy toe sommer ‘n tweeling. Wat ‘n groot bonus op ‘n dag soos dié, waar ‘n vis so skaars is soos hoendertande.

 

b2ap3_thumbnail_Pic-3_20150722-111648_1.jpg

Stroppe

John-Henry: Met die wind wat van van voor gewaai het, het ek heeldag met ‘n P4 en P5 boerstrop gehengel het. Ek het Owner se no.8 Mosquito” hoekies gehengel, en het elke keer baie goeie “hooksets” gekry. Dis grotendeels te danke aan hoe uiters lig die hoekies is, en dan nog vlymskerp ook! Die skag wat ek gebruik het was Berkley se Trilene Maxx Clear 23lbs 0.35mm deursnee en ‘n 110mm 0,19mm deursnee, 7lbs Trilene Maxx Clear hoeklyn. 

Grondvoer en Hoekaas 

Ek hengel soos oudergewoonte met Super Cast en Boulyn gemeng – 50/50. Op die kragtige “Owner” hoekie, het ek ‘n tuisgemaakte wit soet degie mwt ‘n banjo floatie bo en onder.

Geure

Die hoofgeur wat vir my deurgekom het was Twin Series se:

·         Spyker

·         Chakalaka

·         TAC

Lyn

My Mitchell FS 6000 Avocast was gelaai was met 5lbs/0.16mm deursnee Trilene Maxx Hi-Vis Orange.

http://media3.picsearch.com/is?OavWkSncrro9bzmZSjBtMAmV4e1GjBaPMlEvPi2NUNg&height=220http://media3.picsearch.com/is?OavWkSncrro9bzmZSjBtMAmV4e1GjBaPMlEvPi2NUNg&height=220

http://media3.picsearch.com/is?OavWkSncrro9bzmZSjBtMAmV4e1GjBaPMlEvPi2NUNg&height=220http://media3.picsearch.com/is?OavWkSncrro9bzmZSjBtMAmV4e1GjBaPMlEvPi2NUNg&height=220Resultate

Die weer was droewig gewees die heeldag en ongelukkig wou wou die sonnetjie om middag ete kop uit steek, maar ons het die boere die reën toegewens en het ons daarin verbly in die reën. Ek kon die dag egter nie die karpies aan die gang gekry het nie en was gelukkig om met twee karpe vir 4.252kg darem ‘n tweede plek vir die dag te kon behaal. Ek was tog egter baie in my skik hoe die Mitchell Slingshots die groter lote hanteer het! Nou dat die nuwe Mitchell reeks stokke en katrolle al ‘n ruk vrygestel is, kan al die hengelaars daarbuite solank hul wens lysie vir Kersfeesvader gaan maak...

 

b2ap3_thumbnail_Pic-4.jpg

Rate this blog entry:
Carp on fly
Waterpas-Winter hengel

Related Posts